top of page

Despre noi

Echipa SmartFunEdu

 

Suntem părinții a doi copii minunați și am hotărât să facem încă un pas în educația lor pentru mâine, dar și a celorlalți copii dornici să ni se alăture. Experiența de părinți, dar și cea profesională, ne-a făcut să înțelegem problemele educației în România și să conștientizăm că putem să contribuim la reducerea decalajelor existente față de sisteme educaționale mai eficiente din statele dezvoltate. 

 

Am acceptat această provocare cu mare interes, dorință de reușită și dragoste pentru copii. Dorim în primul rând să primim și să păstrăm toată încrederea și sprijinul părinților micilor noștri învățăcei, să dezvoltăm acest sistem, să colaborăm în viitor cu grădinițe,  școli publice sau particulare și să participăm la programe de dezvoltare a învățământului din țara noastră.

 

Trainerii copiilor sunt persoane cu studii superioare, profesioniști cu experiență în domenii tehnice, în lucrul cu echipe, abilități de prezentare și, nu în ultimul rând, iubesc copiii.

De ce SmartFunEdu

 

Totul se schimbă mult prea repede în viețile noastre iar efortul nostru de adaptare rapidă este din ce în ce mai mare. Sistemele educaționale tradiționale au însă o inerție mare, încercând să țină pasul cu noile cerințe ale societății și economiei actuale. Noi ca părinți vedem și simțim asta, dorindu-ne pentru copiii nostri o școală cât mai adaptată formării lor pentru prezent și viitor, o școală care să construiască eficient și selectiv acele abilități necesare noilor meserii ale timpurilor noastre, o școală la care învățatul este o plăcere și nu o corvoadă, o școală care să dezvolte dorința și plăcerea de colaborare, de performanță, de rezolvare a problemelor.

 

Învățământul secolului 21 trebuie să dea posibilitatea copiilor să experimenteze în mediul în care trăiesc, ca formă de soluționare a problemelor, să promoveze creativitatea, motivarea, colaborarea și capacitatea de a te autoconduce în viață. Trebuie orientat pe improvizare și descoperire, pe interacțiune cu instrumente noi ce le extind capacitățile intelectuale.

 

Noile tehnologii, computerele, informația digitală și comunicarea online îmbogățesc modalitățile prin care dobândim și utilizăm cunoștințele și ajută la dezvoltarea de experiențe de predare și învățare mai eficiente și mai dinamice.

 

Aceste necesități au început să fie adresate de diverși furnizori de programe educaționale complementare. Ne-am decis să sprijinim și noi eforturile acestora de a oferi copiilor o șansă în plus la o educație mai aplicată, mai placută și mai orientată către viitor, dezvoltând programele SmatFunEdu ce debutează cu o serie de cursuri bazate pe soluții și resurse LEGO® Education.

 

SmartFunEdu și-a propus să adapteze curicula de lecții Lego® Education necesităților învățământului din Romania și să o complementeze cu alte instrumente eficiente de instruire.

 

De asemenea, oferim  cursuri de dezvoltare a abilităților de programare a celor mici, cu instrumente simple, intuitive, de proiectare asistată de calculator – 2D și 3D, de inițiere în noua lume a imprimării 3D si a fabricației personale.

Programele SmartFunEdu

 

  • Învață copiii să fie activi, creativi, să caute și să găsească soluții;

  • Dezvoltă capacitatea de întelegere a conceptelor predate, stimulează și motivează copiii să aplice cunoștințele dobândite în contexte noi, crescându-le performanța școlară la teste și concursuri;

  • Utilizează piese LEGO®, aplicații software și alte instrumente pentru rezolvarea creativă de probleme, dezvoltarea unei gândiri critice și deprinderea lucrului în echipă;

  • Au la bază conceptul de creativitate sistemică – unde rolul esențial al sistemelor în procesul de înțelegere, exprimare și învățare este recunoscut și utilizat în canalizarea imaginației și creativității către idei, raționamente și planuri noi;

  • Promovează un sistem de învățare aplicativ, copiii beneficiind de o experiență concretă, plăcută și memorabilă;

  • Urmăresc cadrul de lucru dezvoltat de LEGO® Education – „4Cs” (Connect, Construct, Contemplate, Continue), în care activitățile parcurg un flux bine definit, fiind atent sincronizate cu abilitățile copilului;

  • Abordează atât zona științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii unde copiii sunt angrenați în proiecte din sfera mecanismelor și roboticii, cât și cea a artelor  în care copiii își dezvoltă aptitudinile de comunicare și relaționare în grup și in societate.

 

SmartFunEdu se adresează:

  • copiilor cu vârste cuprinse între 4-12+ ani

bottom of page